Польські дипломатичні представництва і польські культурні товариства в Україні відзначили Національне свято Незалежності Польщі

З нагоди 101-ої річниці здобуття Незалежності в Олександрівському римо-католицькому кафедральному соборі у Києві відбулася Свята меса за Вітчизну, яку спільно відслужили настоятель римо-католицької парафії собору святого Олександра ксьондз Станіслав Інжиєвскі, ксьондз-ректор Вищої духовної семінарії у м. Ворзель Руслан Міхалків, ксьондз Пьотр Жарковскі, директор Карітас-Спес Україна і ксьондз диякон Яцек Павловіч. На польському військовому цвинтарі “Биківнянські могили” у Києві–Биківні та на могилах солдатів Війська Польського на Байковому цвинтарі у Києві відбулося покладання квітів і проведена заупокійна молитва. Участь у святкових заходах узяли посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі, аташе з питань оборони капітан І рангу Мачєй Наленч, консул Дорота Дмуховска, директор Польського Інституту у Києві Бартош Мусяловіч, Голова Департаменту з питань осіб, позбавлених особистої свободи, Міжнародної Дипломатичної Місії Народної Дипломатії Ігор Гриб, а також численні присутні поляки з України.

 

Надзвичайному й Повноважному Послу Республіки Польща в Україні Бартошу Ціхоцкі була вручена подяка від Міжнародної Дипломатичної Місії за активний внесок у зміцнення та розвиток дружніх стосунків польського та українського народів.

Міжнародна Дипломатична Місія вітає усіх громадян Польщі з Національним Святом – 101 річніцею Незалежності. Наші польські друзі пройшли важкий шлях, який закінчився перемогою. У цей день бажаємо братньому народу Польщі миру, процвітання та нових досягнень. Ми, українці, вельми вдячні, що у ці нелегкі для нас часи Республіка Польща залишається вірним другом та досвідченим провідником України у євроінтеграційний простір. Ми впевнені в успіху українсько-польських взаємовідносин задля добробуту наших держав.