Митрополит Епіфаній зустрівся та поспілкувався з родичами українських політв’язнів

12 січня в Україні відзначають день політв’язня. Цього дня родини ув’язнених за політичними мотивами українців вечеряли з Предстоятелем Української Православної Церкви Митрополитом Епіфанієм, який разом з благодійною організацією Української Православної Церкви Eleos-Ukraine ініціював цю зустріч.

На вечері також були присутні посли, або ж їх заступники з США, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії, міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, перший проректор КПБА протоієрей Олександр Трофимлюк, член МГО “МІЖНАРОДНА ДИПЛОМАТИЧНА МІСІЯ НАРОДНОЇ ДИПЛОМАТІЇ “ЄВРОПЕЙСЬКА УКРАЇНА” Ігор Олександрович Гриб – Голова Департаменту осіб, позбавлених особистої свободи, очільники українських громадських організацій та культурні діячі.

Під час спільної вечері хор Київської православної богословської академії колядував, а соліст гурту «Мандри» Сергій Фоменко заспівав патріотичних пісень, зокрема «Не спи, моя рідна земля». Співачка Анжеліка Рудницька згуртувала усіх до спільної коляди. Всі ці піснеспіви покликані були піднести дух і підкріпити надію батьків і родичів, які зустріли Святвечір без своїх дітей.

Український художний Андрій Єрмоленко спеціально до цього вечора створив оригінальну листівку «Тримайтеся, браття».

Це було дуже приємне, потрібне і щире спілкування. Достатньо було подивитися на очі цих людей, яким потрібна наша підтримка.

На завершення зустрічі Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Епіфаній передав кожному присутньому подарунки і закликав вкотре не просто вірити, а бути певним, що Бог допоможе Україні повернути не лише її синів і дочок додому, але й сприятиме звільненню усіх окупованих Росією українських земель.