Вітаємо Голову Департаменту з питань осіб, позбавлених особистої свободи Гриба Ігоря Олександровича з поверненням з російського полону сина Павла – кремлівського бранця!

Колишній український політв’язень Павло Гриб, який 7 вересня повернувся в Україну, в опублікованому сьогодні інтерв’ю агентству УНІАН, заявив, що не писав прохання про помилування на ім’я російського президента Володимира Путіна.

“Завели в таке невелике приміщення з високою стелею. На вході замначальника чи хто із двома зірками на погонах, полковник, мабуть: “Ти знаєш, чого ти сюди приїхав?” Я здогадувався, але відповів: “Та хто його знає” – “Додому хочеш?” – “Хто ж не хоче додому?” – “Пиши загальними словами прохання помилувати”. Та хай йому грець! Я нічого не написав. Не захотів”, – сказав Гриб.


Прохання про помилування було “технічним питанням”, і його могли написати замість політв’язня, зазначив Гриб.

“Я весь час знав, що він (обмін. – ГОРДОН) буде. Не на 100%, але жодних причин для того, що це не відбудеться, не було. Два роки і два тижні чекав його. Я вже готувався до етапу в колонію, а замість цього потрапив у Москву, у СІЗО №2. Це було 16 серпня”, – зазначив він.

Звільнений українець розповів, що особливих планів на майбутнє не має, а перше, що хоче зробити після приїзду додому з лікарні, – подивитися новини.

7 вересня між Україною і РФ відбувся обмін утримуваними особами у форматі “35 на 35”. Серед українців, які повернулися додому, – політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизонович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки 24 моряки.

24 серпня 2017 року Гриба, який поїхав у Гомель (Білорусь) на зустріч із росіянкою Тетяною Єршовою, викрали співробітники ФСБ Росії. Два тижні про місцеперебування українця не було відомо. 7 вересня Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону отримало повідомлення від ФСБ про утримання Гриба в СІЗО Краснодара.

У березні 2019 року російський суд дав Грибу до шести років в’язниці за нібито підготовку теракту в одній зі шкіл Сочі.
Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/politics/-kolishnij-politv-jazen-grib-ja-ves-chas-znav-shcho-obmin-bude-dva-roki-i-dva-tizhni-chekav-jogo-1256487.html